Flom i Morondava

17.03.2015

Døveskolen i Morondava har den siste tiden vært utsatt for kraftig flom.

Lisy forteller i en e-post at det har  vært enormt store vannmengder rundt skolen. Elevene ved skolen ble syke pga ureint vann, og en av elevene måtte være lenge på sykehus. Nå har vannet trukket seg tilbake, og de er glade for at det igjen er trygt på skolen.

Det er en kraftig tropisk syklon, ved navn Chedza, som er årsak til flommen. Syklonen herjet over Madagaskar i midten av januar og den gjorde titusenvis husløse, syke osv. Syklonen har slått sterkest inn over Menabe-omårdet, der Morondava og døveskolen ligger. Men også i høylandet har syklonen gjort stor skade!

Bildene viser vann i skolegården og området rundt skolen.

Tropevarmen som er i Morondava, kombinert med store vannmengder, gir grobunn for bakterier og

17.03.2015

Døveskolen i Morondava har den siste tiden vært utsatt for kraftig flom.

Bildene viser vann i skolegården og området rundt skolen.