Bamble kirkelige fellesråd > Artikler > Nyheter

«Julenatt» i Bamble kirke Torsdag 13. desember kl 21.30

 

09.11.2018

«Julenatt» i Bamble kirke

Den populære julekonserten er tilbake

– i år med Rita Eriksen!

 

Den tradisjonsrike konserten Julenatt legger også i år ut på en omfattende turné i førjulstiden, og i år er det de folkekjære sangerne Gaute Ormåsen, Christian Ingebrigtsen og turnéens nye tilskudd, Rita Eriksen, som legger ut på veiene. Konsertens eminente musikere er Frøydis Grorud og Trond Lien, som begge er kjent fra NRKs Beat for beat, og gitaristen/multimusikeren Dag Vagle.

 

Torsdag 13. desember kl 21.30 er det duket for konsert i Bamble kirke.

 

Kjent og kjært

- Med konserten Julenatt ønsker vi å være en del av folks juletradisjon, og være et kjærkomment innslag i forberedelsene til julehøytiden. «Dette er mitt sjette år på Julenatt-turné, og jeg setter stor pris på å spille disse konsertene, og være en del av folks juletradisjoner», sier musikalsk leder Trond Lien. «For å være nettopp en tradisjon, så er det viktig for oss at de kjente og kjære julesangene alltid er med i vårt repertoar, slik at publikum kan kjenne igjen opplevelsen fra år til år. I tillegg ønsker vi selvsagt også å servere en del nytt materiale hvert år» fortsetter Trond.

 

Med Rita Eriksen på laget

Med hele fem soloalbum, flere album med duoen «Eriksen» og en lang rekke utgivelser sammen med andre ledende artister, er det ingen hvem som helst som er med på årets turné sammen med Christian Ingebrigtsen og Gaute Ormåsen. Rita Eriksen blir regnet som en av Norges fremste vokalister og hun har mottatt hele tre platinatroféer for sine utgivelser. Rita gikk helt til topps i den første utgaven av NRKs Stjernekamp og kunne smykke seg med tittelen «Norges ultimate entertainer». Det siste året har mange fått oppleve Rita i oppsetningen Vi elsker ABBA og i hennes konsert Songbird, hvor hun synger seg inn i Eva Cassidys sjelfulle, musikalske univers. Men nå er det Julenatt-turnéen som står for tur, og Rita Eriksen gleder seg til en innholdsrik adventstid: «Det blir en sann fornøyelse å dra på turné med denne gjengen», smiler hun.

 

Vil la roen senke seg

Julenatt-konsertene skal være tro mot julens budskap og tradisjoner.

– Julesanger, julestemning og juleminner henger tett sammen, og kirkerommet er en perfekt ramme for å skape viktige og personlige øyeblikk for alle mennesker. Vi vil med konserten Julenatt gi publikum en pustepause i julestresset, slik at roen kan senke seg, sier produsent Håkon Ims.

 

Samarbeid med Mercy Ships

Vi har i år valgt å arrangere Julenatt-konsertene i samarbeid med den ideelle organisasjonen Mercy Ships. Mercy Ships driver verdens største sivile sykehusskip, «Africa Mercy». Organisasjonen gir gratis hjelp til enkeltmennesker som står bakerst i den globale helsekøen, og trener helsepersonell i landene skipet besøker. På denne måten skaper Mercy Ships håp og fremtid for mennesker som trenger begge deler.

 

Siden 1992 har Mercy Ships gitt spesialisert og gratis medisinsk hjelp, hovedsakelig i Vest-Afrika. I tillegg trener og utruster organisasjonen lokalt helsepersonell. Slik står landenes helsevesen bedre rustet når sykehusskipet drar videre til neste feltoppdrag.

 

Mannskapet består av 430 frivillige fra rundt 35 nasjoner. Halvparten av besetningen er medisinske fagfolk. Den andre halvparten er mennesker fra alle yrkesgrupper som trengs for å drifte det flytende samfunnet som utgjør «Africa Mercy».

Hjertelig velkommen til konsert i Bamble kirke torsdag 13. desember!

 

Billetter kjøpes på Ticketmaster.no eller på telefon 815 33 133.