Bamble kirkelige fellesråd > Artikler > Nyheter

Ny jazzmesse i Stathelle kirke søndag 6.oktober 2019

 

11.09.2019

Ny jazzmesse i Stathelle kirke søndag 6.oktober  2019   

 

Det er allerede blitt et år siden den første jazzmessen i Stathelle kirke. Kirken vår var nesten helt fullsatt, og Menighetsrådet har også i år bedt meg om å lede arbeidet med en ny jazzmesse – bygd på samme lest. Det var Svein Lindebø som tok initiativet til den første jazzmessen. Nå er det den nye presten vår, Hanne Elstrøm, som overtar stafettpinnen.  Vi tar utgangspunkt i liturgien som Kirkens Bymisjon bruker på sine Hverdagsmesser i Tøyenkirken og på gategudstjenestene i Oslo om sommeren. Dette er en messe Hanne har deltatt i og fikk sette sitt preg på i de fire årene hun arbeidet i Tøyenkirken. Alle tekster fra messen er brukt med tillatelse fra tidligere gateprest i Bymisjonen, Carl Petter Opsahl. Det er gratis å delta på jazzmessen, men det blir anledning til å gi en frivillig gave til framtidige jazzmesser/kirkemusikalsk arbeid. 

Det er en stor inspirasjon for oss at vi har møtt så stor velvilje hos de vi har spurt om å bidra på jazzgudstjenesten. Sangere og musikere stiller gratis og/eller til langt under «markedspris». En spesiell takk til Øyvind Risa som har vært «min musikalske mentor» under arbeidet og dessuten skrevet korarrangementer for Andante. Vi har fått god hjelp av Gunnar Moen/Det skjer i Bamble til plakater og PR. I tillegg har vi hatt en dugnadsgjeng fra menigheten til å hjelpe oss med praktiske gjøremål. 

Det er allerede et rikt musikkliv i menigheten vår, og vi håper at jazzgudstjenesten skal være et supplement til dette. Repertoaret spenner fra Duke Ellington og Keith Jarret til kjente New Orleans-låter og noe egenprodusert musikk. Repertoaret denne gangen er utvida noe, bl.a. med en syrisk barnesang og et par bluesinspirerte låter. Gjennom sang, musikk, liturgi og lystenning ønsker vi å fokusere både på jordisk o g himmelsk håp, og at vi alle kan bidra som håpsbærere.

Svein Anders Kvellestad

 

HÅP – en jazzmesse

 

Stathelle kirke

Søndag 6.oktober 2019 kl.18:00

 

Gratis inngang/kollekt

 

Hanne Elstrøm (liturg)

Svein Anders Kvellestad (musikalsk leder, orgel, piano, kontrabass)

Øyvind Risa (musikalsk konsulent, kor- og blåserarr.)

Andante (kor), Anne Kari Dreier (dirigent), Torill Siksjø (piano)

Linnea Dale (solist)

Guttorm Guttormsen (sax, fløyte, klarinett)

Hans Martin Eriksen (Hammond XK3)

Dag Arild Espeseth (trommer, percussion)

Ståle Amundsen (kontrabass)

Synnøve Bjørtuft Skåra (tenorsax)

Gunnar Dale (piano)

Helin og Hevin Khannaoura (sang og lystenning)